Movement Analysis

Roptrotherapie

De bedoeling van Roptrotherapie is om verhardingen die aanwezig zijn in de spieren los te maken. Ten einde op lange termijn gewrichten weer beweeglijker te maken en de oorspronkelijke pijn te reduceren, dit voeren we uit in onze praktijk in regio Gent. Men veronderstelt dat een spierverharding het resultaat is van bindweefselverklevingen in het centrale deel van de spier. Er wordt gebruik gemaakt van een bronzen T-bar.

Wat wordt er gedaan bij Roptrotherapie in onze praktijk in regio Gent?

Bij gezonde spieren liggen de spiervezels allemaal mooi parallel naast elkaar. Bij verkleving ontstaan er bindweefselbruggen (= cross bridging), deze liggen kriskras door elkaar in plaats van mooi parallel. Indien deze verklevingen zich ophopen tot een verharde, pijnlijke knobbel spreken we van een myogelose. Dit wordt behandelt tijdens Roptrotherapie in onze praktijk in Gent. De specialisten van Kine Delphine Jacobs, gevestigd in Drongen, zorgen ervoor dat u minder pijn ervaart door middel van beweging, massages en oefeningen. Deze behandelingen helpen u ook bij een aandoening aan uw achillespees. De aandoeningen worden vaak verholpen met de juiste oefeningen en massages.

Vraag een consult aan

Bent u geïnteresseerd in onze Roptrotherapie in onze praktijk in regio Gent? Vraag snel een consult aan bij een van onze therapeuten in de praktijk. Heeft u vragen over de therapie of wilt u contact hebben met een van onze therapeuten? Stuur dan een e-mail naar delphine.jacobs@telenet.be of neem telefonisch contact op via 0477/304424. Zij helpen u verder.

Andere Therapieën