Chronic Pain Therapy

Bij dry needling therapie, bij ons in de buurt van Gent, gebeurt in principe het volgende: Met behulp van een speciale techniek brengt de fysiotherapeut naalden in de spieren aan, die daardoor snel en langdurig ontspannen. Bij de dry needling therapie in regio Gent wordt een ‘droge’ (dry) acupunctuurnaald gebruikt. De fysiotherapeut spuit dus geen vloeistof in de spier.

Dry needling therapie in regio Gent is niet hetzelfde als acupunctuur. Bij acupunctuur worden vaak oppervlakkig meerdere naalden in het lichaam gezet, die daar enige tijd blijven zitten en invloed hebben op de ’energie’ in het lichaam. Bij dry needling wordt meestal één naald gebruikt, waarmee kortdurend de spier wordt geprikkeld. Dry needling werkt op specifieke punten, de zogenaamde ‘triggerpoints’ en is geen ‘energie’-behandeling. Een triggerpoint is een drukpijnlijke plek in een spier, die naast de lokale drukpijn, ook vaak pijn ‘op afstand’ veroorzaakt.

Maak snel een afspraak

Bent u benieuwd naar de dry needling therapie bij ons in regio Gent? Maak dan snel een afspraak.  Ons bedrijf is gevestigd in het centrum van Drongen. Heeft u eventueel nog vragen voor ons? Neem dan contact met ons op. Vul ons contactformulier in, stuur een e-mail naar delphine.jacobs@telenet.be of neem telefonisch contact op via 0477/304424.

Andere Therapieën